ENERGETIKA SEKTORI VA YASHIL IQTISODIYOT: QAYTA TIKLANADIGAN ENERGIYA MANBALARINING AHAMIYATI - Asrayev Shavkat Baxtiyor o'g'li (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Maqolada O‘zbekiston energetika sektorida yashil iqtisodiyot tamoyillari asosida olib borilayotgan islohotlar, shuningdek, qayta tiklanadigan energiya manbalarining (quyosh, shamol, kichik gidro va biogaz) ahamiyati va rivojlanish yo‘llari tahlil qilinadi. Maqolada energiya manbalarining diversifikatsiyasi, energetika mustaqilligi, ekologik xavfsizlik va sarmoyaviy jozibadorlik kabi jihatlar yoritiladi. Hozirgi holat, taraqqiy etishdagi muammolar va istiqboldagi yechimlar — jumladan, qonuniy–tashkiliy chora‑tadbirlar, xalqaro tajribalar va innovatsion texnologiyalar — tadqiq etiladi.