IQTISODIY XAVFSIZLIK VA OZIQ-OVQAT MUSTAQILLIGI: DOLZARB MUAMMOLAR VA ISTIQBOLLAR - Asrayev Shavkat Baxtiyor o'g'li (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Maqolada O‘zbekistonning iqtisodiy xavfsizligi va oziq-ovqat mustaqilligi masalalari tahlil qilinadi. Qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishining holati, oziq-ovqat import va eksporti, milliy oziq-ovqat xavfsizligiga ta’sir qiluvchi omillar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, davlat siyosati, texnologik innovatsiyalar va xalqaro tajriba iqtisodiy barqarorlikni mustahkamlash hamda oziq-ovqat mustaqilligini ta’minlashdagi rolini o‘rganadi. Maqolada barqaror rivojlanish, qishloq xo‘jaligi mahsuldorligini oshirish va importga qaramlikni kamaytirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi.