MAHALLIY IJTIMOIY HIMOYA TIZIMLARIDA OILAVIY YONDASHUVLAR VA ULRNING SAMARADORLIGI - I.K.Maxkamova (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada mahalliy ijtimoiy himoya tizimlarida oilaviy yondashuvlarning ahamiyati, samaradorligi va amaliy natijalari batafsil tahlil qilingan. Tadqiqotda O‘zbekiston sharoitida oilaning ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash tizimidagi roli, mahalla institutlari bilan hamkorlik, iqtisodiy va psixologik yordam ko‘rsatish usullari, shuningdek, muhtoj qatlamlar bilan ishlash strategiyalari yoritilgan. Maqolada oilaviy yondashuvlar orqali ijtimoiy himoya tizimining samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.