Bank tizimini raqamlashtirish - Axrorov Elyorjon Baxtiyor oʻgʻli (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada bank tizimining raqamlashtirilishi jarayoni, uning bosqichlari va iqtisodiy samaradorligi masalalari tahlil qilingan. Bank faoliyatining elektron platformalarga o‘tkazilishi, mijozlarga masofaviy xizmatlar ko‘rsatish, xarajatlarni optimallashtirish, moliyaviy inklyuziyani kuchaytirish va naqd pulsiz iqtisodiyotni shakllantirish borasidagi yutuqlar keng yoritilgan. O‘zbekiston misolida mavjud islohotlar, milliy strategiyalar, internet-banking, mobil ilovalar, sun’iy intellekt va blokcheyn texnologiyalarining joriy etilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamlashtirish jarayonida yuzaga kelayotgan kiberxavfsizlik tahdidlari va ularni bartaraf etish mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Maqola yakunida bank tizimining raqamlashtirilishi mamlakat iqtisodiy barqarorligining muhim omili sifatida baholanadi.