ОЛИЙ ТАЪЛИМ ТАШКИЛОТЛАРИДА ХИЗМАТ КЎРСАТИШ ШАРТНОМАЛАРИ - Қодиралиева , Ижобат (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Муаллиф мазкур мақолада олий таълим ташкилотлари томонидан кўрсатиладиган хизмат кўрсатиш шартномаларини мазмун мохиятини амалдаги қонунчилик хужжатлари асосида назарий ва амалий жихатдан тахлил этган. Шунингдек, Ўзбекистон Республикаси Фуқаролик кодексида хизмат кўрсатиш шартномасига бағишланган моддалар умумий тусга эгалигини ва улар барча хизмат кўрсатиш муносабатларини тўлиқ қамраб ололмаслигини таъкидлаган холда олий таълим муассасаларининг замонавий фаолиятида инновацион ҳуқуқий хизматлар кўрсатиш алоҳида аҳамият касб этиши ва бу хизматлар қаторига ҳуқуқий тарғибот, маслаҳат бериш, локал ҳужжатларнинг намунавий лойиҳаларини тайёрлаш, норматив-ҳуқуқий ҳужжатларни экспертизадан ўтказиш, хорижий талабаларга ҳуқуқий ёрдам кўрсатиш каби йўналишларни киритиш лозимлигини илгари сурган ва инновацион хизматлар кўрсатишда асосий ҳуқуқий восита бу шартнома ҳисобланади деган фикрга келган.