O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA SINONIMLARNING SOLISHTIRMA TAHLILI - Mo‘minova, Muslimaxon (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqola o‘zbek va ingliz tillaridagi sinonimlarning umumiy va farqli jihatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Solishtirma tahlil orqali har ikki tildagi sinonimlarning semantik va uslubiy o‘xshashliklari ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari sinonimlarning nutq boyligini oshirishdagi muhim rolini ochib beradi.