ESTETIK STOMATOLOGIYA: TABASSUMNI GO‘ZAL QILISH TEXNOLOGIYALARI - Abduraxmonova, Shohista (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada estetik stomatologiyaning zamonaviy yo‘nalishlari, tabassumni go‘zal va tabiiy ko‘rinishda tiklash texnologiyalari, hamda bemorning psixologik holatiga ijobiy ta’siri tahlil qilingan. Estetik stomatologiya nafaqat tishlarning funksional holatini, balki ularning tashqi ko‘rinishini ham mukammallashtirishga qaratilgan. Maqolada vinirlar, lumineerlar, oqartirish texnologiyalari, kompozit restavratsiyalar, ortodontik moslamalar va implantatsiya usullarining afzalliklari ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, estetik stomatologiyaning zamonaviy tendensiyalari, raqamli texnologiyalar (CAD/CAM tizimlari), shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv va biomateriallarning roliga ham e’tibor qaratilgan.