NAVOIY FARDLARIDA XALQONA IBORALAR TAVSIFI - Nazarova, Sabrina (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiy ijodining xalq og‘zaki ijodi, xususan, maqollar, naql va xalqona iboralar bilan mushtarak jihatlari tahlil qilinadi. Mumtoz adabiyotimizdagi eng kichik lirik janrlardan biri – fardlar misolida Navoiy poetikasidagi xalqona ohang, hikmatli ifodalar va tasavvufiy ruh yoritiladi. Fardlarning shakl va mazmun jihatidan xalq maqol va naqllariga yaqinligi misollar orqali ko‘rsatiladi. Shuningdek, fardlar vositasida yosh avlodni ma’naviy tarbiyalash masalasi ham muhokama qilinadi.