Zardushtiylik eʼtiqodida hayot bilan o‘lim o‘rtasidagi kurash to‘g‘risidagi tasavvurlarning ifodalanishi. - Abidova, Zaynab (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Maqolada Zardushtiylik eʼtiqodida hayot bilan o‘lim o‘rtasidagi kurash to‘g‘risidagi tasavvurlarning ifodalanishi to‘g‘risidagi maʼlumotlar yoritilgan. Zardushtiylik dinida bo‘lgan asosiy g‘oyalardan sanalmish yakkaxudolik (monoteizm), payg‘ambarlik g‘oyalari, esxatalogiya – oxirat haqidagi taʼlimot, jannat va do‘zax haqidagi tasavvurlar bilan birga madhiyalar, duo va ibodatlar haqida maʼlumotlar berib o‘tilgan.