Tarix fanini o‘rganishning jamiyat taraqqiyotiga ta’siri va uning ahamiyati - Qurbonova Marjona Akmaljon qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tarix fanini o‘rganishning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, uning ma’naviy, siyosiy, iqtisodiy va madaniy rivojlanishga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, tarixiy xotira, milliy o‘zlikni anglash hamda fuqarolik ongini shakllantirishdagi ahamiyati ilmiy asosda yoritib beriladi.