MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR UCHUN ERTAK VA HIKOYA O‘QISHNING PEDAGOGIK USULLARI - Shamuratova Sevinch Quvondiq qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ishda maktabgacha yoshdagi bolalar uchun ertak va hikoya o‘qishning pedagogik usullari tahlil qilinadi. Maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalar nutqini rivojlantirish, tasavvurini kengaytirish, hissiy va ijtimoiy ko‘nikmalarini shakllantirishda ertak va hikoya o‘qishning ahamiyati katta. Ishda bolalarga ertak va hikoya o‘qish jarayonida qo‘llaniladigan turli pedagogik usullar, jumladan dramatizatsiya, vizual materiallardan foydalanish, suhbat va savol-javob metodlari, ijodiy vazifalar berish kabi yondashuvlar bayon etiladi.