Ibrohim Mo‘minovning Falsafiy Tizimi: O‘zbek Falsafasining Yangi Fazasi - Yadgarov Begzod (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqola Ibrohim Mo‘minovning falsafiy tizimining o‘zbek falsafasi rivojidagi o‘rni va ta'sirini o‘rganadi. Mo‘minovning ilmiy va falsafiy qarashlari, uning o‘zbek tafakkuriga kiritgan yangiliklari, yangi yondoshuvlar va metodologiyalari, o‘zbek falsafasining yangi fazasiga olib kelgan eng muhim g‘oyalari tahlil qilinadi. Maqolada, Mo‘minovning falsafiy tizimining o‘ziga xos jihatlari va uning jamiyatdagi ijtimoiy, siyosiy va madaniy o‘zgarishlar bilan bog‘liqligi haqida keng fikrlar bildiriladi.