MILLIY KINO VA IDENTITET - Xabipnazarova Gu'listan Xojabaevna; Jaqsimuratova Anar Nuratdinovna (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada milliy kinoning milliy identitetni shakllantirishdagi roli va ahamiyati tahlil qilinadi. Milliy kino nafaqat badiiy ifoda vositasi, balki xalqning tarixiy tajribi, madaniy qadriyatlari va milliy o‘ziga xosligini aks ettiruvchi kuchli vosita sifatida namoyon bo‘ladi. Maqolada milliy kino orqali ijtimoiy, madaniy va siyosiy identitetni yaratish, badiiy obrazlar va syujetlar orqali milliy qadriyatlarni namoyish etish, shuningdek, kinoning yosh avlodda milliy g‘urur va o‘zlikni shakllantirishdagi pedagogik va estetik ahamiyati ko‘rib chiqiladi.