“TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA 5–7-SINF O‘QUVCHILARIDA IJODIY KOMPETENTSIYANI SHAKLLANTIRISH METODIKASI - Vosiyeva Aziza To‘xtaqulovna (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Maqolada 5–7-sinf o‘quvchilarida badiiy ijodkorlik va kreativ fikrlash kompetentsiyasini rivojlantirish metodlari tahlil qilinadi. Darslarda individual va guruh ishlari, loyiha, eksperiment va interaktiv yondashuvlar orqali o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, pedagogik metodikani takomillashtirish bolalarning kreativ fikrlashini rivojlantirish va estetik qarashlarini boyitishga xizmat qiladi.