MAKTAB YOSHIDAGI O‘QUVCHILARDA BADIIY TAFAKKUR VA MILLIY O‘ZLIKNI SHAKLLANTIRISH: TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA INTEGRATSIYALASHGAN YONDASHUV - Usmonova Ruxshona Feruz qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada maktab yoshidagi o‘quvchilarda badiiy tafakkur va milliy o‘zlikni shakllantirishda tasviriy san’at darslarida integratsiyalashgan yondashuvning pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘quvchilarning badiiy qobiliyatlarini rivojlantirish, vizual ifoda va estetik didni shakllantirish hamda milliy madaniyat va an’analarni tasviriy ifodalashning samarali pedagogik usullari o‘rganiladi. Maqola darslarni rejalashtirish, tayyorlash, individual va guruh ishlari orqali o‘quvchilarning ijodiy faolligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.