Interaktiv darslar orqali ijodiy tafakkur va tasavvur qobiliyatini rivojlantirish - Usmonov Umid Farxodovich (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola 5–7 sinf o‘quvchilarida interaktiv darslar orqali ijodiy tafakkur va tasavvur qobiliyatini rivojlantirishning pedagogik va metodik jihatlarini o‘rganadi. Tadqiqotda interfaol metodlar, multimedia vositalari, raqamli platformalar va loyiha asosidagi mashg‘ulotlar orqali o‘quvchilarning badiiy tafakkuri va vizual idrokini rivojlantirish usullari ko‘rib chiqiladi. Interaktiv darslar o‘quvchilarga mustaqil fikrlash, ijodiy qarorlar qabul qilish va o‘z ishlarini tanqidiy baholash imkonini beradi. Shu bilan birga, bu yondashuv o‘qituvchiga individual yondashuvni ta’minlash, o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini kuzatish va dars jarayonini samarali tashkil etishga yordam beradi.