Tasviriy san’at darslarida ta’lim sifati va samaradorligini oshirishning metodik asoslari - Tursunova Dilshoda Jahongirovna (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida ta’lim sifati va samaradorligini oshirishning metodik asoslari o‘rganilgan. Maqolada o‘quvchilarning tasviriy ko‘nikmalarini rivojlantirish, ijodiy faoliyatini rag‘batlantirish va amaliy mashg‘ulotlarni samarali tashkil etishning pedagogik va metodik yondashuvlari tahlil qilinadi. Shu bilan birga, darslarda didaktik prinsiplar va innovatsion metodlarni qo‘llash orqali ta’lim jarayonining sifatini oshirish va o‘quvchilarning badiiy tafakkurini kuchaytirish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tiladi.