KUTUBXONALARDA AXBOROT MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH - Tursinbaeva Juldiz Orazbay Qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada kutubxonalarda axborot madaniyatini shakllantirish jarayoni, uning metodik va pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Axborot madaniyati – foydalanuvchilarning axborotlarni topish, tanlash, baholash va samarali ishlatish ko‘nikmalarini rivojlantirish qobiliyatidir. Maqolada kutubxona xodimlari va foydalanuvchilar o‘rtasidagi o‘zaro ta’sir, ma’lumotlar bilan ishlash bo‘yicha treninglar, seminarlar va interaktiv mashg‘ulotlar orqali axborot madaniyatini oshirish usullari muhokama qilinadi. Shuningdek, zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari va raqamli kutubxona resurslari foydalanuvchilarda axborot madaniyatini shakllantirishdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi.