NATYURMORT JANRIDA TALABALARDA BADIIY TAFAKKUR VA ESTETIK DIDNI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Tolibova Umida Davlat qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada tasviriy san’at ta’limida natyurmort janrida talabalarda badiiy tafakkur va estetik didni rivojlantirish metodikasi tahlil qilinadi. Maqolada natyurmortning pedagogik ahamiyati, predmetlarni tanlash, rang va kompozitsion uyg‘unlik orqali talabalarda ijodiy qobiliyat va estetik idrokni shakllantirish masalalari yoritiladi. Shuningdek, maqolada Shovdirov S.A.ning ilmiy ishlari va amaliy tavsiyalari asosida natyurmort kompozitsiyasini o‘qitishda samarali metodik yondashuvlar taqdim etiladi.