Buyuk saltanatlar va ularning Markaziy Osiyoga ta’siri - Soyibjonova Gulnoza Shuhratbek qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola Buyuk saltanatlar, jumladan Mo‘g‘ullar, Temuriylar va boshqa sharqiy va g‘arbiy imperiyalar Markaziy Osiyoga ta’siri haqida ma’lumot beradi. Maqolada bu saltanatlarning siyosiy, iqtisodiy va madaniy hayotga ta’siri, hududiy birlashuv, savdo yo‘llarining rivojlanishi va madaniy merosning shakllanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada markaziy osiyolik xalqlarning siyosiy, madaniy va ilmiy sohalarda o‘zaro aloqalari ko‘rib chiqiladi.