IJTIMOIY XAVF GURUHIDAGI BOLALAR BILAN ISHLASHDA MULTIDISIPLINAR YONDASHUV - Soyibjonova Dilnoza Shuhratbek qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada ijtimoiy xavf guruhiga mansub bolalar bilan ishlashda multidisiplinar yondashuvning ahamiyati, mazmun-mohiyati hamda amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Ijtimoiy ishchi, psixolog, pedagog, shifokor va huquqshunoslarning hamkorlikdagi faoliyati natijasida bolalarning ijtimoiy moslashuvi va himoyasi ta’minlanishining samarali usullari ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, O‘zbekistonda bolalarni himoya qilish tizimida joriy etilayotgan zamonaviy mexanizmlar va davlat dasturlari tahlil qilinadi. Multidisiplinar yondashuvning ustun jihatlari sifatida muammoga kompleks tarzda yondashuv, individual reabilitatsiya dasturlari va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari alohida yoritiladi. Maqolada amaliy tavsiyalar ham keltiriladi.