SOYA NAVLARINING AGROBIOLOGIK XUSUSIYATLARI VA ULARNI TANLASH USULLARI - Sobirova Mohinur Zokirjon qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada soya (Glycine max L.) navlarining agrobiologik xususiyatlari, ularning vegetatsiya davri, hosildorligi, stress omillarga (qurg‘oqchilik, sho‘rlanish, kasalliklar) chidamliligi hamda mintaqaviy iqlim sharoitlariga moslashuv darajasi tahlil etiladi. Shuningdek, yuqori mahsuldor, barqaror va ekologik mos navlarni tanlashda hisobga olinadigan asosiy prinsiplarga ilmiy yondashuv bayon etiladi. Tadqiqot natijalari soya yetishtirishda nav tanlashning agrotexnik va iqtisodiy jihatdan ahamiyatli omil ekanligini ko‘rsatadi.