AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING LOGISTIKA TA’MINOT ZANJIRI BOSHQARUVIGA TA’SIRI VA OPTIMALLASHTIRILISHI - Sharipov Sherzod Odilovich (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada axborot texnologiyalarining logistika ta'minot zanjiri boshqaruviga ta'siri va ularning optimallashtirilishiga oid yondoshuvlar tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalari (AT) logistika jarayonlarining samaradorligini oshirishda muhim ahamiyatga ega bo'lib, ta'minot zanjirining barcha bosqichlarida integratsiya qilish orqali tizimlarning optimallashtirilishiga olib keladi. Maqolada ATning ta'minot zanjiri boshqaruvidagi o‘rni, ularning ta'minot zanjiri jarayonlariga qanday ta'sir ko'rsatishi, shuningdek, zarur texnologiyalar va yondoshuvlar ko‘rib chiqiladi. Maqolada, shuningdek, logistika jarayonlarini avtomatlashtirish va axborot almashinuvini yaxshilash orqali ta'minot zanjirining optimallashtirish imkoniyatlari tahlil etiladi.