OLIY PEDAGOGIK TA’LIMDA QALAM TASVIR FANINI O‘QITISHDA KREATIV VA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Sa’diyev Soli Tolipovich (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Maqolada oliy pedagogik ta’lim muassasalarida qalam tasvir fanini o‘qitishda kreativ va innovatsion yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilinadi. Talabalarda badiiy tafakkur, mustaqil fikrlash va ijodiy salohiyatni rivojlantirishda interfaol metodlar, loyiha asosida ta’lim, raqamli texnologiyalar va muammoli topshiriqlar samarali vosita sifatida ko‘rib chiqilgan. Maqolada kreativ yondashuv orqali talabalarning ijodiy va kasbiy kompetensiyalarini shakllantirish usullari yoritilgan.