OLIY PEDAGOGIK TA’LIMDA QALAM TASVIR FANINI O‘QITISHDA KREATIV YONDASHUV VA INTERFAOL METODLARNING AHAMIYATI - Sa’diyev Soli Tolipovich (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Maqolada oliy pedagogik ta’lim muassasalarida qalam tasvir fanini o‘qitishda kreativ yondashuv va interfaol metodlarning ahamiyati tahlil qilinadi. Talabalarda badiiy tafakkur, mustaqil fikrlash va ijodiy salohiyatni rivojlantirishda loyiha asosida ta’lim, guruhiy ishlash, muammoli topshiriqlar va zamonaviy raqamli texnologiyalarning o‘rni ko‘rib chiqilgan. Maqolada interfaol metodlar yordamida talabalarning estetik va kreativ kompetensiyalarini shakllantirish usullari yoritilgan.