Raqamli texnologiyalar yordamida milliy qadriyatlarni vizual ifodalash - Rahimova Gulhayo Qahramonovna (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at ta’limida raqamli texnologiyalar yordamida milliy qadriyatlarni vizual ifodalashning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Raqamli vositalar orqali o‘quvchilarda milliy o‘zlikni anglash, estetik didni shakllantirish va zamonaviy badiiy tafakkurni rivojlantirish imkoniyatlari tahlil etiladi. Maqolada raqamli platformalar, grafik dasturlar va vizual kommunikatsiya vositalaridan foydalanish orqali o‘quvchilarning ijodiy faolligini oshirish yo‘llari ko‘rsatilgan. Shuningdek, milliy san’at unsurlarini raqamli formatda ifodalash orqali madaniy merosni asrab-avaylash va uni yosh avlod ongiga singdirishning samarali yo‘llari muhokama qilinadi.