O‘ZBEK AYOLLAR MILLlY LIBOSLARIDA RANG VA ESTETIKA: AN’ANAViy VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Ochilova Marjona O‘tkir qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek ayollar milliy liboslarida ranglarning badiiy va estetik ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda ranglarning ramziy ma’nosi, milliy naqshlar bilan uyg‘unligi va zamonaviy talqinda qo‘llanilishi o‘rganilgan. Shuningdek, maqolada ranglarning libosning estetik kayfiyatini shakllantirish va milliy iftixor tuyg‘usini rivojlantirishdagi roli yoritilgan.