IJODIY TAFAKKURNING RIVOJLANISHIGA TA’SIR ETUVCHI ZAMONAVIY OMILLAR - Ochilova Dilbar (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqola zamonaviy ta’lim jarayonida ijodiy tafakkur rivojiga ta’sir etuvchi omillarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda pedagogik, psixologik, texnologik va ijtimoiy-madaniy omillar ijodiy tafakkur rivojlanishida qanday rol o‘ynashi tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘quvchilarda ijodiy salohiyatni shakllantirishda samarali metodik yondashuvlar, motivatsion va ijtimoiy-muloqot omillarining ahamiyati keltiriladi. Maqola pedagoglar, psixologlar va ta’lim sohasidagi mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mumkin.