Elektrokimyo asoslari va zamonaviy texnologiyalardagi qo‘llanilishi - Yodgorova Nozima Ulug‘bek qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada elektrokimyo fanining nazariy asoslari, elektrod potensiali, oksidlanish-qaytarilish jarayonlari va ularning zamonaviy texnologiyalarda qo‘llanilishi haqida so‘z yuritiladi. Elektrokimyoviy jarayonlar metallarning qoplashida, batareyalar va akkumulyatorlar ishlashida, korroziya jarayonlarini oldini olishda hamda vodorod energiyasi texnologiyalarida muhim o‘rin tutadi. Shuningdek, maqolada elektrokimyoviy texnologiyalarning ekologik va iqtisodiy ahamiyati yoritilgan.