XALQ RAQSLARI: AN’ANAVIY VA ZAMONAVIY TALQINLAR - Muratbekova Turdigu'l Tursinbekovna (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xalq raqslarining tarixiy ildizlari, ularning an’anaviy shakllari va zamonaviy talqinlari tahlil qilinadi. Xalq raqslari - milliy madaniyatning ajralmas qismi bo‘lib, har bir xalqning urf-odati, turmush tarzi va ma’naviy dunyosini ifodalaydi. Zamonaviy san’atda xalq raqslari yangi badiiy yo‘nalishlar bilan uyg‘unlashib, o‘ziga xos milliy va global sintez hosil qilmoqda. Maqolada bu jarayonning madaniy, estetik va ijtimoiy ahamiyati yoritilgan.