QORAQALPOG‘ISTONDA TURIZM VA UNING RIVOJLANTIRISH STRATEGIYALARI - Muhsina Joʻraboyeva (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasida turizm sohasining hozirgi holati, mavjud imkoniyatlari va istiqboldagi rivojlantirish strategiyalari tahlil qilinadi. Maqola davomida Qoraqalpog‘istonning tabiiy, madaniy va tarixiy resurslari asosida barqaror turizmni rivojlantirish zaruriyati yoritiladi. Shuningdek, mintaqaviy infratuzilma, xalqaro hamkorlik, kadrlar salohiyati va ekologik omillar bilan bog‘liq masalalar chuqur tahlil qilinadi hamda amaliy takliflar ilgari suriladi.