STRESS VA YURAK SALOMATLIGI: PSIXOLOGIK OMILLARNING YURAK FAOLIYATIGA TA’SIRI - Maxkamov Abror Bahramjon og'li (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Insonning ruhiy holati va yurak salomatligi o‘zaro chambarchas bog‘liq. Doimiy stress, tashvish, depressiya va emotsional zo‘riqish yurak-qon tomir tizimi faoliyatiga jiddiy ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu maqolada stressning yurak faoliyatiga ta’siri, psixologik omillar va ularning fiziologik mexanizmlari, shuningdek, stressni boshqarish orqali yurak kasalliklarini oldini olish yo‘llari tahlil qilinadi.