TABIAT FANLARI DARSIDA SUN’IY INTELLEKT VOSITALARI BILAN O‘QUVCHILARNING EKSPERIMENT VA KUZATUV ISHLARINI BOG‘LASH: METODIK QO‘LLANMA - Mamarajabova Yulduz Chorshanbi qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Maqolada boshlang‘ich sinf tabiat fanlari darslarida sun’iy intellekt (SI) vositalari yordamida o‘quvchilarning eksperiment va kuzatuv ishlarini samarali tashkil etish metodikasi tahlil qilinadi. SI tizimlari eksperiment jarayonini real‑vaqt rejimida kuzatish, ma’lumotlarni qayta ishlash va o‘quvchilarga tushuntirish, qo‘shimcha mashqlar berish imkonini yaratadi. Maqolada eksperimentlar va kuzatuv ishlarini SI vositalari bilan bog‘lashning metodik jihatlari, o‘qituvchining roli, dars jarayonida yuzaga keladigan texnik va didaktik muammolar, shuningdek, pedagogik afzalliklar muhokama qilinadi.