TRANSPORT TIZIMINING IQTISODIYOTDAGI O‘RNI - Jumadullayeva Muyassar Abdrazak qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada transport tizimining mamlakat iqtisodiy rivojlanishidagi o‘rni, uning milliy infratuzilma tarmoqlarini bog‘lovchi strategik omil sifatidagi ahamiyati, transportning ishlab chiqarish, savdo, logistika va xizmat ko‘rsatish sohalariga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida transport tizimini modernizatsiya qilish, ekologik toza va samarali transport vositalarini joriy etish, yo‘l-transport infratuzilmasini rivojlantirish yo‘nalishlari tahlil qilingan.