SHAHARLAR VA MINTAQAVIY GEOGRAFIYANING RIVOJLANISH TARIXI - Jaksimuratov Azamat Bekmurat uli (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola shaharlar va mintaqaviy geografiyaning tarixiy rivojlanishini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada qadimiy shaharlar, ularning joylashuvi, hududiy resurslar bilan bog‘liqligi, shaharlararo aloqalar va mintaqaviy geografiya fanining shakllanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, shaharlar mintaqaviy iqtisodiyot, madaniyat va siyosiy tizimlarning rivojlanishida qanday rol o‘ynagani yoritiladi.