TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA KREATIV VA ESTETIK FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Ismoilov Otabek Shavkat o‘g‘li (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada tasviriy san’at darslarida o‘quvchilarda kreativ va estetik fikrlashni rivojlantirishning samarali pedagogik metodlari tahlil qilinadi. Unda interaktiv darslar, loyiha asosida ishlash, raqamli vositalar va milliy san’at namunalarini o‘rganish orqali o‘quvchilarning vizual tafakkuri, badiiy idroki va ijodiy qobiliyati rivojlantirishning usullari ko‘rsatib o‘tilgan. Shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv va ijodiy muhitning estetik tarbiya jarayonidagi roli alohida ta’kidlangan.