Tasviriy san’at darslarida ijodiy tafakkur va muammoli vazifalarni qo‘llashning pedagogik imkoniyatlari - Gadoyev Ibrohim Niyozovich (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini rivojlantirishda muammoli vazifalarni qo‘llashning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Maqolada turli didaktik metodlar, interfaol mashg‘ulotlar va amaliy topshiriqlar orqali o‘quvchilarning badiiy tafakkurini rivojlantirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning mustaqil fikrlash va ijodiy yechimlar topish qobiliyatini rag‘batlantirish usullari yoritilgan.