BOLALARDA EKOLOGIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHNING SAMARALI USULLARI - Otaboyeva Dilshoda Sa'dulla qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Bolalarda ekologik madaniyatni shakllantirish, ularning tabiatga bo‘lgan munosabatini o‘zgartirish va atrof-muhitni asrashga bo‘lgan mas'uliyatni his qilishlarini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada ekologik madaniyatni shakllantirishning samarali usullari, metodlari va yondoshuvlari tahlil qilinadi. Bolalarda ekologik madaniyatni rivojlantirish uchun o‘quv jarayonlarida o‘yinlar, ekskursiyalar, amaliy mashg‘ulotlar, ekologik targ‘ibot va kommunikativ yondashuvlardan foydalanish zarurligi ko‘rsatib o‘tiladi. Maqolada ekologik madaniyatning rivojlanishiga ta’sir etuvchi psixologik, ijtimoiy va pedagogik omillar ham ko‘rib chiqiladi.