FAZODA TEKISLIK TENGLAMALARI VA UCHTA NUQTADAN O‘TUVCHI TEKISLIK - Boboqulova Durdona Sanjar qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada fazoda tekislikni ifodalovchi tenglamalar va uchta berilgan nuqtadan o‘tuvchi tekislikni tuzish usullari tahlil qilinadi. Ushbu mavzu fazoviy geometriyaning asosiy elementlaridan bo‘lib, muhandislik grafikasi, 3D modellashtirish, fizika va kompyuter geometriyasida keng qo‘llaniladi. Maqolada tekislikning umumiy, normal va parametrik tenglamalari, shuningdek, uchta nuqta asosida normal vektor va tekislik tenglamasi chiqarilishi misollar bilan yoritiladi.