O‘QUVCHILARNI CHIZMACHILIKDA GRAFIK TOPSHIRIQLARNI BAJARISHGA O‘RGATISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK ASOSLARI - Ataullayeva E’zoza Mansur qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchilarni chizmachilik darslarida grafik topshiriqlarni bajarishga o‘rgatishning pedagogik va psixologik asoslari tahlil qilingan. Maqolada topshiriqlarni bosqichma-bosqich o‘rgatish metodlari, motivatsiya va diqqatni jamlash omillari, shuningdek, makoniy tafakkur va nozik motorikani rivojlantirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Ta’kidlanganidek, pedagogik-psixologik yondashuvlar o‘quvchilarning texnik ko‘nikmalari, ijodiy tafakkuri va mustaqil ishlash qobiliyatini shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi.