QADIMGI TURK XOQONLIGI DAVLATCHILIGI: SIYOSIY TIZIM VA BOSHQARUV TAMOYILLARI TAHLILI - Aliyev Asilbek Baxromovich (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Qadimgi Turk xoqonligi davlatchiligi, uning siyosiy tizimi va boshqaruv tamoyillari tahlil qilinadi. Tadqiqotda xoqonlikning ijtimoiy-siyosiy tuzilmasi, davlat boshqaruv organlari, harbiy tuzilma, qonun-qoidalari va diniy-ma’naviy qadriyatlarining davlat siyosatidagi o‘rni yoritilgan. Maqolada qadimgi turkiylarning davlat boshqaruvidagi merosiy tizimi, “el” va “törə” tushunchalarining mazmuni, shuningdek, xoqonlikning diplomatik siyosati tarixiy manbalar asosida tahlil etilgan.