O‘ZBEKISTON MUSTAQILLIGI DAVRIDA TARIXIY XOTIRA SIYOSATI: TAHLIL VA BAHOLASH - Aliyev Asilbek Baxromovich (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada O‘zbekiston mustaqillikka erishganidan keyingi davrda tarixiy xotira siyosatining shakllanishi, mazmuni va ijtimoiy-siyosiy ahamiyati tahlil qilinadi. Tarixiy adolatni tiklash, milliy o‘zlikni anglash, tarixiy merosni qayta baholash va uni yangi avlod ongida shakllantirish jarayonlari yoritilgan. Mustaqillik yillarida tarixni mafkuraviy bosimlardan xalos etish, milliy qahramonlar timsolini tiklash va tarixiy haqiqatni ochiqlash borasidagi siyosiy va ilmiy sa’y-harakatlar tahlil etiladi.