RAQAMLI DAVRDA AN’ANAVIY KITOBXONLIKNING YO‘NALISHLARI - Akramjonova Muhlisa Ikromjon qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar tez sur’atlarda rivojlanayotgan hozirgi zamonda an’anaviy kitobxonlikning o‘rni va yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Kitob o‘qishga bo‘lgan qiziqishning pasayishi, yoshlar orasida raqamli kontentga ortib borayotgan ehtiyoj, axborot muhitidagi o‘zgarishlar an’anaviy kitobxonlikka qanday ta’sir qilayotgani ilmiy nuqtai nazardan ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maktab va oliy ta’lim muassasalarida kitobxonlikni rivojlantirish, uni raqamli resurslar bilan uyg‘unlashtirish, o‘qishga bo‘lgan motivatsiyani oshirish usullari hamda jamiyatda kitobxonlik madaniyatini saqlab qolish yo‘llari yoritilgan. Maqolada o‘qituvchi, kutubxonachi, ota-onalar va yoshlarning bu jarayondagi roli psixopedagogik va ijtimoiy nuqtai nazardan baholanadi.