O‘QISHGA MUHABBAT: KITOBXONLIKNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOPEDAGOGIK ASOSLARI - Akramjonova Muhlisa Ikromjon qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchilarda kitobga bo‘lgan muhabbatni shakllantirish, o‘qishga qiziqishni uyg‘otish va bu orqali mutolaa madaniyatini rivojlantirishning psixopedagogik jihatlari yoritilgan. Muallif oiladagi muhit, ta’lim jarayonining psixologik yondashuvlari, o‘qituvchi va ota-onalar o‘rtasidagi hamkorlik, shuningdek, yosh kitobxonlarni rag‘batlantirishda tanlov va loyihalarning o‘rni haqida fikr yuritadi. Shu bilan birga, maktab va jamiyatda o‘tkazilayotgan “Yosh kitobxon” tanlovi kabi tadbirlarning o‘quvchilarning ichki rag‘batini oshirishdagi ijobiy ta’siri tahlil qilinadi.