RAQAMLI DIPLOMATIYA: ZAMONAVIY AXBOROT VOSITALARI XALQARO ALOQALARGA QANDAY TA’SIR KO‘RSATMOQDA? - Boltayeva Munavvar Yusuf qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqola raqamli diplomatiya va zamonaviy axborot vositalarining xalqaro aloqalarga ta’sirini tahlil qiladi. Tadqiqot davomida ijtimoiy tarmoqlar, rasmiy veb-saytlar, onlayn platformalar va boshqa raqamli kommunikatsiya vositalari orqali diplomatik jarayonlarning tezkorligi, shaffofligi va samaradorligi o‘rganiladi. Maqolada zamonaviy texnologiyalar yordamida davlatlar o‘rtasida axborot almashinuvi, xalqaro imidj yaratish, propaganda va xalqaro muloqotdagi yangiliklar tahlil qilinadi. Shu orqali maqola raqamli diplomatiya zamonaviy xalqaro munosabatlarga qanday ta’sir ko‘rsatishini va uning imkoniyat hamda cheklovlarini yoritadi.