MODERN ADABIYOTDA INSON RUHIYATI TASVIRI: YUY HUANING “YASHAMOQ” ASARI MISOLIDA - Boltayeva Munavvar Yusuf qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqola XX asr zamonaviy adabiyotida inson ruhiyatining tasviri masalalarini tahlil qiladi. Tadqiqot markazida Xitoy yozuvchisi Yu Yuaning “Yashamoq” asari turadi. Maqolada asarda insonning ichki dunyosi, ruhiy kechinmalari va hayotiy tajribalari qanday ifodalanganligi, shuningdek, zamonaviy adabiyotning psixologik yondashuvi bilan bog‘liq xususiyatlari o‘rganiladi. Shu orqali maqola asar qahramonlarining ruhiy holatini, ularning ichki kurashlarini va insoniylik masalalarini yoritishdagi o‘ziga xos metodlarini ko‘rsatadi.