YOSHLAR ONGIGA DESTRUKTIV G‘OYALARNING TA’SIRI VA ULARNI BARTARAF ETISH MEXANIZMLARI - Madraximov , Vaisbay (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada yoshlar ongiga destruktiv g‘oyalarning ta’siri, ularning shakllanish mexanizmlari va oqibatlari keng tahlil qilingan. Tadqiqot davomida bunday g‘oyalar yoshlar ongiga, asosan, axborot makoni, psixologik omillar, ijtimoiy-iqtisodiy muammolar va tengdoshlar bosimi orqali kirib borishi aniqlangan. Shuningdek, destruktiv mafkuraning milliy o‘zlikni zaiflashtirish, jamiyatda radikal kayfiyatni kuchaytirish, shaxsiy inqirozlarni chuqurlashtirish hamda migratsiya xavfini oshirish kabi oqibatlari ilmiy asoslangan holda yoritib berilgan. Muallif yoshlarni bunday g‘oyalardan himoya qilishda ma’naviy immunitetni shakllantirish, ijtimoiy institutlar hamkorligini kuchaytirish, axborot xavfsizligini ta’minlash va psixologik qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarining ahamiyatini ko‘rsatib o‘tadi.