QO‘SHNICHILIK HUQUQINI FUQAROLIK HUQUQIY TARTIBGA SOLINISHINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Qadambayeva , Ozoda; Topildiyev , Vohidjon (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada qo‘shnichilik huquqining fuqarolik-huquqiy tartibga solinishining nazariy va amaliy asoslari tadqiq etiladi. Unda qo‘shnichilik munosabatlarining o‘ziga xos xususiyatlari, ushbu institutning murakkab va ko‘p qirrali huquqiy tabiati, xorijiy olimlar tomonidan ilgari surilgan fikrlar tahlil qilinadi. Shuningdek, xorijiy mamlakatlar: Germaniya, Fransiya, Polsha, Rossiya va boshqa davlatlar qonunchiligida qo‘shnichilik huquqining tartibga solinishi bo‘yicha ilg‘or tajribalar ko‘rib chiqilib, ularning milliy qonunchilikni takomillashtirishdagi ahamiyati asoslab beriladi. O‘zbekiston Respublikasi Fuqarolik kodeksiga “Qo‘shni huquqi” bobining kiritilishi bilan bog‘liq huquqiy islohotlarning dolzarbligi va amaliy natijalari yoritiladi.