DUDUQLANISHNING PSIXOLOGIK OMILLARI VA ULARNI BARTARAF ETISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Abdullayeva Karomat Islom qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada oilaviy muhitning duduqlanuvchi bolalar nutqini tiklash jarayoniga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda oilaning psixologik qo‘llab-quvvatlashi, ijtimoiy-munosabatdagi muhit, ota-ona bilan muloqot sifatining bolaning nutq rivojlanishiga va duduqlanishni kamaytirishga ta’siri o‘rganilgan. Shu bilan birga, logopedik mashg‘ulotlar bilan oilaviy yordamni uyg‘unlashtirishning samaradorligi, bola nutqiga bo‘lgan motivatsiyani oshirish va emotsional barqarorlikni mustahkamlashdagi ahamiyati tahlil qilingan. Natijalar oilaviy muhitning bolalarning nutq buzilishlarini bartaraf etishdagi muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.