DERMATOGLIFIK TAHLIL: SUD-TIBBIY VA GENETIK YONDASHUVLAR - Yusupov Murodjan Axmedjanovich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada dermatoglifik tahlilning sud-tibbiy ekspertizadagi va genetik tadqiqotlardagi o‘rni ilmiy jihatdan yoritilgan. Dermatoglifika inson terisidagi papillyar chiziqlar tizimi bo‘lib, u genetik kod bilan uzviy bog‘langan morfologik belgilarni ifodalaydi. Tadqiqotda dermatoglifik naqshlarning barqarorligi, irsiy uzatilish mexanizmlari, shuningdek, ota-bolalikni aniqlash, shaxsni identifikatsiya qilish hamda populyatsion genetik tahlillarda ularning amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada zamonaviy sud-tibbiy yondashuvlar va genetik diagnostika usullari birgalikda o‘rganilib, dermatoglifik ko‘rsatkichlarning ilmiy ishonchliligi asoslab beriladi.